L’1 de juliol de 2018, coincidint amb la segona interpretació del Credo de la Missa en si menor de Johann Sebastian Bach, per part del cor Bach, a la parròquia de Sant Miquel dels Sants va tenir lloc un emotiu homenatge a Eduard Mañé Sesé i a M. Àngels Godina Ramos, ambdós fundadors de la Societat Bach, amb motiu de la seva “jubilació” de la Junta directiva com a president i vicepresidenta, respectivament.

En l’acte es van fer tres parlaments. En les seves intervencions, el Lluís Anglada i la Celia Miquel -la qual ha substituït l’Eduard com a presidenta de la Societat i a la que tots desitgem un gran èxit en la seva gestió-, van fer un esbós de la història de la Societat d’ençà que es va fundar, el 15 de març de 2005, i van lloar la immensa tasca duta a terme des de llavors, tant per l’Eduard com per la M. Àngels.

En l’endemig, l’Helena Mañé, filla dels homenatjats, ens va sorprendre amb un discurs envoltat d’una tendresa i una sensibilitat que va arribar als cors de totes les persones que formàvem part del públic i que havíem omplert el Temple de gom a gom. Ens va parlar de com els seus pares vivien la música, especialment la de Bach, i de com li havien fet viure a ella mateixa quan era petita; de com se les manegaven per organitzar els grans esdeveniments, amb tota la dedicació i temps que això requeria, i de les innombrables hores en què Bach estava present en els altaveus de casa seva.

 

A continuació se’ls va lliurar una placa com a recordatori d’aquest homenatge, amb l’agraïment per haver-nos transmès durant tots aquests anys la seva passió per la música. També se’ls va obsequiar amb un llibre en paper pergamí, amb el recull de tots els escrits i anàlegs que, a títol individual, els socis van voler dedicar-los.

Acte seguit, el cor Bach acompanyat per l’orquestra Camerata Obertura, dirigits per Murat Khupov, va interpretar l’esmentat Credo de la Missa en si menor de Bach de manera magistral.

 

Vam comptar també amb les intervencions dels solistes:

 
 

Māra Liepina (soprano)

Liubov Kravchenko (contralt)

Jordi Jiménez (baix)

 
   

 
Admirables Eduard i M. Àngels,

Sense vosaltres no haguéssim pas pogut gaudir d’aquestes estones musicals tan intimes que ens heu anat oferint, ni tampoc d’aquells moments de tanta intensitat emocional com foren les Maratons dels anys 2015 i 2016. No haguéssim fruït amb l’extens repertori de música de cambra, amb formacions instrumentals tan diverses, ni tampoc amb els solistes que tantes vegades ens han fet vibrar amb el seu art particular. I, sobretot, no haguéssim pogut escoltar -els uns-, ni participar -els altres- en els dos magnífics cors (Cor Bach i Capella Bach) que al seu torn constitueixen la insígnia de la Societat.

I tantes, i tantes altres coses…

Des de la Junta directiva, doncs, en representació del conjunt de socis de la Societat Bach de Sant Miquel dels Sants, us agraïm tota aquesta vostra intensa dedicació i, malgrat el descans que indubtablement us mereixeu, desitgem i esperem que per molts i molts anys més puguem seguir comptant amb les vostres decisives aportacions (els vostres consells, les vostres opinions, els vostres coneixements i el vostre amor a la música amb majúscules) a la Societat Bach, la qual tan generosament vau fundar ja fa més de 13 anys.