Recordem com a primer gran concert l’audició de la primera part del Messies de Händel amb el Grup Coral Horta dirigit per Xavier Folch i l’Orquestra Amics del Clàssics dirigida per Joan Palet, va ser l’Advent de 1989 i a l’Advent de 1991 la mateixa formació coral i la mateixa orquestra van interpretar la Missa Brevis en Re major nº 7 de Mozart. I tot i que no es tracta de música coral, l’any 1992 també per l’Advent, l’Helena Mañé va dirigir un grup de nens i nenes de la catequesi tot interpretant la Simfonia de les Joguines de Haydn.

Són moltes més les obres de caràcter instrumental interpretades al llarg d’aquests anys. Concerts per clave: Concert Italià de Bach, Fandango del Pare Soler; concerts de cambra: Concerts de Brandenburg de Bach; concerts d’orgue de Händel, Concert per arpa i flauta de Mozart amb acompanyament de teclat. Orquestra: Serenates de Mozart, Retirada de Madrid de Boccherini, Melodies d’L.Anderson i un llarg etc.

Arribada aquesta època, l’Eduard Mañé reconsidera la possibilitat de disminuir l’activitat musical per tal de poder preparar l’audició de la Passió segons sant Mateu de Bach a la Quaresma de 1997 coincidint amb el 50è aniversari de la Parròquia. Es va preparar un arranjament bàsicament d’orgue i l’audició va ser possible gràcies al treball esforçat durant molts mesos del director Juan Giral amb el seu grup de veus Ars Cantus, la valuosa col.laboració de Jaume Casassas, d’Anna Gascón i Quim Mañós, la magnífica participació del grup infantil Petits Cantors de Barcelona sota la direcció de Miquel Fernández i el suport de la Parròquia amb Mn. Manuel Tort en primer lloc. Aquest mateix any a la celebració de la Missa de difunts l’Orfeó Manresà i el Grup Coral Horta, ambdós sota la direcció de Quim Piqué van cantar el Requiem de Mozart.

L’èxit d’aquestes audicions varen portar decididament a l’obertura de camins cap a les grans obres religioses de caràcter coral a la Parròquia i així, el juliol de 2000, el Cor Bach dirigit per Robert Garrigós, constituït per antics cantaires d’altres formacions que ja havien actuat a Sant Miquel dels Sants, amb l’imprescindible reforç del Lieder Camera i sota la direcció de Josep Vila va donar una memorable audició de la Missa en si menor de Bach. I així va començar el Cor Bach.

El 2001 el Cor Bach participà en una Missa de Difunts amb la interpretació al llarg de la Missa del Requiem de Mozart.