GRAN MARATÓ MUSICAL

El dissabte dia 3 es va celebrar a la parròquia de Sant Miquel dels Sants una marató musical a benefici de Càritas parroquial, en què hi participaren una cinquantena de músics. Durant unes quantes hores, des de les 15:30h fins a les 21.30h, vam tenir l’oportunitat d’escoltar les composicions més diverses.
La cloenda va anar a càrrec de la Capella Bach, la qual, després d’intervenir a la missa vespertina, va interpretar conjuntament amb la Camerata Obertura el Credo RV 591 de Vivaldi.

 

Podeu veure un petit reportatge gràfic a la “Galeria”.

 

ORIGEN

L’any 2007 es va crear a la nostra parròquia el grup de Pastoral Social amb la finalitat de fomentar i completar les atencions que en aquella època ja veniem parant a persones necessitades. Més tard, el grup es va incorporar a Càritas i des d’aquestes dues perspectives vam definir dos objectius d’actuació: l’entrega d’aliments a persones enviades pels centres de serveis socials de l’Ajuntament i la realització de cursets de formació sociolaboral, principalment per a persones immigrades que busquen feina. En el repartiment d’aliments, actualment atenem unes 150 persones a les quals l’any passat se’ls va entregar més de 20 tones d’aliments, recollides bàsicament del Banc dels Aliments i de les aportacions dels feligresos. En la formació sociolaboral, des de l’inici de l’any 2009 hem fet 72 cursets bàsics de cuina amb més de mig miler de participants, 42 cursets de cambrers amb gairebé 350 participants, 3 cursets de català amb uns 25 alumnes i 2 cursets d’atenció a persones dependents als que hi han assistit 10 participants. Des del grup també es convoca el Sopar de la Fam a favor de Mans Unides i es col·labora amb el Banc d’Aliments en el Gran Recapte al Mercat de l’Estrella.