Concert-Pregària a la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona

Dotze d’abril de dos mil catorze, dissabte de Passió, a les tres de la tarda

cor-bach-2

Amb devoció i interès vam escoltar aquesta gran obra del compositor alemany tan admirat. Assegut a la capella de St. Joan Baptista de la Cripta amb José Luis Cameo, el nostre organista, seguírem la partitura. Ens arribaven perfectament les veus i els sons dels instruments.

Així, la veu de l’evangelista ens arribava amb força, i la de Jesús, com la interpretació dels altres solistes, en les àries i els diàlegs. Meravellosament, el cor i els cors en les respostes del poble acusador o en la meditació dels corals, tan emocionant. Així, la confessió en quatre veus del centurió “Veritablement aquest era el Fill de Déu”. L’acompanyament de l’orquestra, el so del cel·lo solista, els oboès i les flautes melòdiques i el baix i la suavitat dels violins. Tot plegat fou una tarda meravellosa.

Tanmateix jo hagués preferit una mitja part silenciosa per no trencar el to de pregària que tots anàvem fent. És com si en la celebració de la vetlla pasqual o del divendres sant ens aturéssim per poder xerrar.

Felicitem a l’Associació Bach, el seu president, l’Eduard Mañé, que va confeccionar el magnífic quadern i el director de tots, Cor i Capella Bach, Cor Ars Animae, els solistes i el conjunt orquestral, el benvolgut Murat Khupov.

Lluís Bonet i Armengol
Full parroquial de la Sagrada Família nº1751 de 20.04.14